Rondvaarten

Berend botje ging uit varen en ook U kunt bij het Sprookjeshof mee varen op de Berend botje over het Zuidlaardermeer. Onze rondvaart duurt 1,15 uur en de kosten zijn € 6,00 p.p.

De rondvaartboot is ook voor rolstoelen toegankelijk. De weg er naar toe en de boot zelf is helemaal gelijkvloers. Voor mensen die niet uit de rolstoel kunnen is er de mogelijkheid om banken van de boot te verwijderen zodat ook zij aan tafel kunnen zitten. Dit moet dan wel van te voren worden doorgegeven.

De afvaartijden zijn wel verschillend en wij raden U dan ook aan om van te voren even te bellen voor inlichtingen. In de weekenden gaat de rondvaart vrijwel altijd om 13:30 uur en 15:00 uur .

Wilt U de rondvaartboot afhuren voor een eigen gezelschap of personeelsfeest ? Ook dat is mogelijk. Wij kunnen voor U ook koude en warme buffetten verzorgen aanboord.

Heeft U vragen of wilt u graag informatie bel of mail ons de gerust.
Prijs: € 6,- p.p.


Het Zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeer is in totaal 671 ha groot waarvan 121 ha oever- en rietlanden. Het meer is ontstaan in de ijstijd als een natuurlijke verbreding van de Hunze.

In de 12e eeuw is met ten oosten van het meer begonnen met turfwinning. Hierdoor ontstond een belangrijke scheepvaartroute van de Hunze via het meer naar Groningen. Door het slechte afwateringssysteem was vroeger het meer veel groter.

In het begin van deze eeuw heeft men de zogenaamde madelanden ingepolderd en op die manier werd het Zuidlaardermeer tot zoals het er nu bijligt. Een prachtige landelijk gelegen schoon meer met unieke riet- en graslandvegetaties en alle daarvan afhankelijke planten en dieren, met een hoge natuurwetenschappelijke waarde.